Aflossing lening berekenen

Bereken bedrag aflossing bij lening

Aflossing per maand: € 166,67
Let op: Het bedrag in de laatste periode kan verschillen door afronding. Bekijk de laatste periode van het aflosschema voor het exacte bedrag.
Wat vind je van deze tool?

Aflossingsschema per maand

TermijnAflossingRestschuld
Maand 1€ 166,67€ 833,33
Maand 2€ 166,67€ 666,66
Maand 3€ 166,67€ 499,99
Maand 4€ 166,67€ 333,32
Maand 5€ 166,67€ 166,65
Maand 6€ 166,65€ 0
Totaal€ 1.000
In deze tabel kan je scrollen

Disclaimer: Hoewel de informatie en berekeningen op deze website met zorg zijn samengesteld, kunnen er fouten optreden. Controleer altijd de resultaten en raadpleeg bij twijfel een financieel expert. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie.

Over de Aflossing Calculator

  • Ontwikkeld door
  • Gepubliceerd op

Veelgestelde Vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, wil je meer weten, of heb je feedback of suggesties? Neem dan contact met ons op.

De aflossing berekenen helpt je om het bedrag te berekenen dat je maandelijks, per kwartaal of jaarlijks moet aflossen op een lening. Je voert het totale leenbedrag, de looptijd in jaren en maanden, en de aflossingsfrequentie in. De tool berekent vervolgens hoeveel je in elke periode moet betalen en toont een gedetailleerd aflossingsschema.

Dit schema laat zien hoeveel je elke periode betaalt en hoe deze betalingen zich opstapelen tot het volledige bedrag is afgelost. De laatste periode kan een licht afwijkend bedrag tonen vanwege afrondingen.

Het is een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je toekomstige betalingen en om je financiële planning te ondersteunen. Houd er rekening mee dat rente niet wordt meegenomen in deze berekeningen.

Een lineaire lening is een vorm van lening waarbij je elke periode een vast bedrag aan hoofdsom aflost. Dit betekent dat het bedrag dat je elke periode betaalt, geleidelijk afneemt omdat de rente wordt berekend over het resterende leenbedrag, dat steeds kleiner wordt.

Bij aanvang van de lening betaal je dus meer rente en een vaste aflossing, waardoor de totale maandlasten hoger zijn. Naarmate de lening vordert, daalt het rentedeel van je betaling en betaal je steeds minder.

Deze vorm van lening is voorspelbaar en kan aantrekkelijk zijn voor mensen die een duidelijke aflossingsstrategie willen en het prettig vinden om hun schuld sneller te zien afnemen.

Meer rekentools sparen, lenen & beleggen

Ontdek nog meer leuke en handige online rekentools die je kunnen helpen voor het zelf maken van berekeningen.

Rente spaargeld berekenen

Bereken hoeveel rente je ontvangt over je spaargeld bij bepaalde looptijd en spaarrente.
Bekijk

Lineaire hypotheek berekenen

Bereken de maandlasten aan rente en aflossing bij een lineaire hypotheek en maak een overzichtelijk aflossschema per maand, kwartaal of jaar.
Bekijk

Vermogensbelasting berekenen

Bereken hoeveel belasting je moet betalen in box 3 over je vermogen.
Bekijk

Salaris berekenen

Bereken hoeveel bruto en netto salaris je gaat verdienen als je meer of minder uren gaat werken per week.
Bekijk