Groepjesmaker

Groepjes Maken

Deelnemers
Elke naam op een nieuwe regel of gescheiden door komma's.
Groepssamenstelling

Groepjes

Wat vind je van deze tool?

Over de Groepjesmaker

  • Ontwikkeld door
  • Gepubliceerd op
  • Laatst bijgewerkt op
  • Beoordeling van 7/10 (2 reviews)

Veelgestelde Vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, wil je meer weten, of heb je feedback of suggesties? Neem dan contact met ons op.

Om de groepjesmaker te gebruiken, voer je eerst een lijst met namen in het daarvoor bestemde tekstvak in. Dit kan door elke naam op een nieuwe regel te zetten of de namen te scheiden met komma's. Vervolgens kun je kiezen of je het aantal groepjes of het aantal deelnemers per groepje wilt instellen.

Kies de optie "Aantal groepjes" als je het aantal groepjes wilt specificeren, of kies "Aantal deelnemers per groepje" als je wilt instellen hoeveel deelnemers er in elk groepje moeten zitten. Vul vervolgens het gewenste aantal in.

Klik op de knop "Maak groepjes" en de tool zal automatisch de namen husselen en de groepjes genereren. Na een korte afteltijd worden de resultaten weergegeven, en kun je zien welke namen in welk groepje zijn ingedeeld. Deze resultaten kun je vervolgens delen via verschillende platforms.

De groepjes worden willekeurig verdeeld om eerlijkheid te garanderen. Nadat je de lijst met namen hebt ingevoerd en hebt aangegeven hoeveel groepjes je wilt maken of hoeveel deelnemers per groepje je wilt, worden de namen automatisch gehusseld. Vervolgens worden de namen gelijkmatig over de groepjes verdeeld.

Dit zorgt ervoor dat elk groepje een gelijke kans heeft op een diverse samenstelling. Het willekeurige proces zorgt ervoor dat de groepjes elke keer anders zijn, wat vooral handig is bij activiteiten waar je steeds nieuwe teams wilt samenstellen. Op deze manier kun je eenvoudig variatie en eerlijkheid in je groepen brengen.

Nadat de groepjes zijn gegenereerd, kun je de resultaten eenvoudig delen via verschillende platforms zoals WhatsApp, X, e-mail, en meer. Gebruik de deelopties die onder de resultaten worden weergegeven om de groepjes met anderen te delen. Dit is vooral handig voor teamactiviteiten, sportevenementen of groepsprojecten.

Door de resultaten te delen, kunnen alle deelnemers snel en gemakkelijk zien in welke groep ze zijn ingedeeld. Dit bespaart tijd en zorgt voor een efficiënte communicatie, vooral bij grotere groepen.

Nee, de namen en teams worden niet opgeslagen. Zodra je nieuwe teams maakt, worden de oude teams verwijderd. Ook als je de browser afsluit, worden alle ingevoerde namen en gegenereerde teams gewist. Er wordt nergens een permanente kopie van je gegevens opgeslagen.

Dit zorgt ervoor dat je privacy gewaarborgd blijft en dat je gegevens niet toegankelijk zijn voor anderen. Elke keer dat je de tool opnieuw gebruikt, begin je met een schone lei, wat vooral handig is voor herhaalde sessies met verschillende groepen mensen.

Meer keuzes maken

Ontdek nog meer leuke en handige online onderwijs tools die je kunnen helpen in de klas en in het onderwijs.

Naam Loten

Kies een willekeurige naam uit een lijst met namen.
Bekijk