Rad Draaien

Rad met Namen

Namen rad maken

Instellingen
Elke naam op een nieuwe regel of gescheiden door komma's.
Wat vind je van deze tool?

Over het Rad met Namen

  • Ontwikkeld door
  • Gepubliceerd op
  • Laatst bijgewerkt op

Veelgestelde Vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, wil je meer weten, of heb je feedback of suggesties? Neem dan contact met ons op.

De Rad Draaien met Namen tool werkt eenvoudig en effectief. Je voert de namen in die je wilt loten in het instellingen, waarbij elke naam op een nieuwe regel staat of gescheiden wordt door komma's. Druk vervolgens op het rad om het te laten draaien. Het rad stopt uiteindelijk bij een willekeurige naam, die dan als winnaar wordt getoond in een pop-up en in de resultatenlijst.

De tool is ontworpen om volledig willekeurig en eerlijk te zijn, waardoor iedereen een gelijke kans heeft om gekozen te worden. Bovendien kun je ervoor kiezen om de winnaar automatisch van het rad te laten verwijderen, wat handig is voor bijvoorbeeld meerdere rondes van lotingen.

Er is technisch gezien geen limiet aan het aantal namen dat je op het rad kunt zetten. Je kunt zoveel namen invoeren als je wilt, zolang ze gescheiden zijn door een nieuwe regel of een komma. Dit maakt de tool ideaal voor grote groepen of evenementen waar je een willekeurige naam moet kiezen.

Echter, het is belangrijk om te bedenken dat bij meer dan 100 namen de leesbaarheid van de namen op het rad moeilijk kan worden. De namen zullen kleiner en dichter op elkaar staan, waardoor het moeilijker kan zijn om ze te onderscheiden. Voor de beste gebruikerservaring raden we aan om het aantal namen binnen een redelijk bereik te houden.

Ja, het draaien van een rad met namen is eerlijk en willekeurig. De rad gebruikt een algoritme dat elke naam een gelijke kans geeft om gekozen te worden.

Zorg ervoor dat de namen correct en zonder duplicaten worden ingevoerd voor een eerlijke trekking.

Ja, je kunt ervoor kiezen om de winnaar automatisch van het rad te laten verwijderen door de optie "Verwijder de winnaar van het rad" aan te vinken. Dit is handig als je meerdere rondes van lotingen wilt uitvoeren zonder dat dezelfde naam meerdere keren wint.

Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt de naam van de winnaar na elke draai automatisch van het rad verwijderd en zal niet meer deelnemen aan de volgende rondes. Dit zorgt ervoor dat elke ronde een nieuwe winnaar oplevert, wat vooral handig kan zijn voor evenementen of competities.

Voorbeelden Rad van Fortuin

Bekijk onze voorbeelden van het Rad van Fortuin met verschillende aantallen namen op het wiel.

Voorbeeld 1: Rad van Fortuin

Hieronder zie je een voorbeeld van het Rad van Fortuin met 11 namen toegevoegd.

Voorbeeld van Rad met Namen met 11 namen

Voorbeeld 2: Rad met Namen

Hieronder zie je een voorbeeld van het Rad met Namen met 50 namen toegevoegd.

Voorbeeld Rad met Namen met 50 namen

Meer rad van fortuin

Ontdek nog meer leuke en handige online onderwijs tools die je kunnen helpen in de klas en in het onderwijs.

Letter Rad

Draai het rad met letters om een willekeurige alfabet letter van A-Z te kiezen.
Bekijk

Nummer Rad

Draai het rad met nummers om een willekeurige getal te selecteren.
Bekijk