Rente lening berekenen

Bereken te betalen rente op lening

Betaalde rente na 1 jaar: € 800
Wat vind je van deze tool?

Betalingsschema rente bij aflossingsvrije lening

TermijnTe betalen rente
Maand 1€ 66,67
Maand 2€ 66,67
Maand 3€ 66,67
Maand 4€ 66,67
Maand 5€ 66,67
Maand 6€ 66,67
Maand 7€ 66,67
Maand 8€ 66,67
Maand 9€ 66,67
Maand 10€ 66,67
Maand 11€ 66,67
Maand 12€ 66,67
Betaalde rente€ 800
In deze tabel kan je scrollen

Berekening totale kosten aflossingsvrije lening

OmschrijvingBedrag
Lening (kredietsom)€ 10.000
Betaalde rente+€ 800
Totale kosten lening=€ 10.800

Disclaimer: Hoewel de informatie en berekeningen op deze website met zorg zijn samengesteld, kunnen er fouten optreden. Controleer altijd de resultaten en raadpleeg bij twijfel een financieel expert. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie.

Over de Rente Lening Calculator

  • Ontwikkeld door
  • Gepubliceerd op

Veelgestelde Vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, wil je meer weten, of heb je feedback of suggesties? Neem dan contact met ons op.

Een aflossingsvrije lening of hypotheek is een type lening waarbij je gedurende de looptijd alleen rente betaalt en geen aflossing op de hoofdsom doet. Dit betekent dat de maandelijkse betalingen lager zijn omdat je alleen rente betaalt over het geleende bedrag. Aan het einde van de looptijd moet je de volledige hoofdsom in één keer terugbetalen.

Aflossingsvrije leningen worden vaak gekozen door mensen die hun maandlasten laag willen houden, bijvoorbeeld omdat ze verwachten de lening aan het einde van de looptijd af te lossen met een andere financiële bron, zoals de verkoop van een huis of een andere investering.

Het belangrijkste verschil tussen een aflossingsvrije lening en een lineaire lening is hoe de hoofdsom wordt afbetaald. Bij een aflossingsvrije lening betaal je gedurende de looptijd alleen rente, en de volledige hoofdsom moet aan het einde van de looptijd worden terugbetaald. Dit resulteert in lagere maandelijkse betalingen, maar je blijft gedurende de hele looptijd rente betalen over het volledige geleende bedrag.

Bij een lineaire lening betaal je elke periode een vast bedrag aan aflossing, naast de rente over de resterende schuld. Hierdoor nemen de maandelijkse betalingen geleidelijk af, omdat je steeds minder rente betaalt naarmate de schuld afneemt. Dit resulteert in hogere maandelijkse betalingen in het begin, maar lagere totale rentekosten over de looptijd van de lening.

De rente lening berekenen tool helpt je om de totale rente te berekenen die je betaalt over de looptijd van een aflossingsvrije lening. Je voert de hoofdsom van de lening, de jaarlijkse rentevoet, de looptijd in jaren en maanden, en de frequentie van de rentebetalingen (maandelijks, per kwartaal of jaarlijks) in.

De tool berekent vervolgens de rente die je verschuldigd bent voor elke periode en geeft een overzicht van de totale rentebetalingen. Het is een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je rentelasten zonder de complexiteit van aflossingen mee te nemen. Dit maakt het eenvoudig om de financiële lasten van een aflossingsvrije lening te begrijpen en te plannen.

Meer rekentools sparen, lenen & beleggen

Ontdek nog meer leuke en handige online rekentools die je kunnen helpen voor het zelf maken van berekeningen.

Vermogensbelasting berekenen

Bereken hoeveel belasting je moet betalen in box 3 over je vermogen.
Bekijk

BTW berekenen

Bereken de BTW over een bedrag exclusief of inclusief BTW.
Bekijk

Jaarruimte berekenen

Bereken het maximaal beschikbare bedrag aan jaarruimte en je fiscaal voordelig mag aftrekken.
Bekijk

Combinatiekorting (IACK) berekenen

Bereken hoeveel inkomensafhankelijke combinatiekorting je krijgt op basis van de hoogte van je arbeidsinkomen.
Bekijk